Szállást

    A romantikus „Kék viskó" faházikó a körmöci hegység szívében,  a fest?‘i Jánoshegyen (Kremnické Bane), a bányászati történelemmel   rendelkez?‘ falucskában fekszik, nem messze Európa földrajzi középpontjától, csupán 3 km-re Körmöcbánya (Kremnica) történelmi várostól, 5 km-re a Krahule és 12 km-re a Skalka síközponttól.

     A viskó tipikus bányászház a Kremnicka. Az objektum közel 300 éves (1740 körül építették). 1832-ben került sor az els?‘ és 2002-ben a második, a jelenlegi állapotba történ?‘ felújítására az eredeti épít?‘m?±vészet meg?‘rzésével. A „Blau haus" elnevezés a kék szín?±, földszinti vakolatból ered, ami jellegzetes jele volt a múltban és ma is. Jelenleg három kihasználható emelettel rendelkezik és a vendégeknek maximális kényelmet nyújt a tipikus viskó eredeti hangulatának meg?‘rzése mellett.

Az objektum kapacitása : 12 fekhely + 4 pótágy   (2 x 2 ágyas szoba pótággyal, 2 x 4 ágyas szoba pótággyal, 2 x pótágy a nappaliban).

Berendezés : Agynem?±k és törülköz?‘k, TV DVD-vel, HIFI torony, társasági játékok, teljesen felszerelt konyha étkez?‘ résszel és hagyományos kemencével, fürd?‘szoba fakáddal és WC-vel; kerti bútor, kerti grill;

Véleményünk : A Kék viskó ideális úgy a téli turizmus imádói részére, mint ahogy azok számára is, kiknek szabadságuk célja f?‘leg a pihenés és lustálkodás.